Να ψευδομαρτυρήσει φαίνεται πως προέτρεψε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος «προμήθευε» τα πάρτι του ιταλού πρωθυπουργού με νεαρές γυναίκες, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Καβαλιέρε μπορεί λοιπόν να κατηγορηθεί από την εισαγγελία επειδή ζήτησε από τον Ταραντίνι να δώσει ψευδή κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης για τα κολ-γκερλ του Μπάρι. Εάν επαληθευτεί αυτό, ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατηγορείται ήδη σε πολλές άλλες υποθέσεις, θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες.

Το δικαστήριο της Νάπολης έκρινε ότι η εισαγγελία του Μπάρι είναι αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση αυτή και επίσης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Ταραντίνι, ο οποίος θα μπορέσει να βγεί απόψε από τη φυλακή Ποτζορεάλε στη Νάπολη όπου κρατείται.

Η απόφαση αυτή εντείνει τις πιέσεις στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος μέχρι τώρα δεν εδιώκετο στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, στην οποία ήταν μόνο μάρτυρας, καθώς η προσφυγή σε εκδιδόμενες γυναίκες δεν αποτελεί έγκλημα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η έρευνα του Μπάρι δείχνει ότι ο Ταραντίνι πλήρωσε προκειμένου περίπου 30 νεαρές γυναίκες να περάσουν κάποιες νύχτες με τον Μπερλουσκόνι στις ιδιωτικές κατοικίες του πρωθυπουργού στη Ρώμη και το ‘Αρκορε, στο διάστημα από τις 10 Ιουλίου του 2008 ως τις 29 Απριλίου του 2009.

Εάν οι κοπέλες αυτές περνούσαν τη νύχτα στο κρεβάτι του Μπερλουσκόνι, ο Ταραντίνι τις αποζημίωνε με 1.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αποκάλυψαν εφημερίδες, ο ιταλός πρωθυπουργός έδινε πρώτος αυτός σε κάθε κορίτσι πριν φύγει από την έπαυλή του ένα φάκελλο με 100 ευρώ.