Δικαστήριο του Μπαχρέιν καταδίκασε σήμερα σε 15 χρόνια κάθειρξη 32 ανθρώπους που κατηγορούνταν για βίαια επεισόδια με στόχο την τρομοκρατία και οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το βασίλειο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός στρατιωτικός εισαγγελέας Γιούσεφ Φλέιλφαλ.

Οι 32 άνθρωποι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εμπρησμό εκ προθέσεως, ληστεία υπό την απειλή όπλου και κατοχή βομβών μολότοφ, καθώς και πράξεις με στόχο την τρομοκρατία, αλλά και συνάθροιση σε δημόσιους δρόμους, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο BNA.

Οι καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση, σύμφωνα με το πρακτορείο. Πολλοί άνθρωποι που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης.

Οι σιίτες του Μπαχρέιν, που αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτό το βασίλειο που κυβερνά εδώ και δεκαετίες μία σουνιτική δυναστεία, είχαν βγει στους δρόμους της Μανάμα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο με αίτημα μεγαλύτερη πρόσβαση σε δουλειές και συμμετοχή στην κυβέρνηση, όμως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με τη συνδρομή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η επιβολή στρατιωτικού νόμου ανέσχεσε το κίνημα αυτό.