Τα κύματα χτυπάνε πάνω στα τραχιά βράχια, ταχύπλοα περνούν μέσα από τα γαλαζοπράσινα νερά και η καθαρή θάλασσα κάνει ορατό το βυθό.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που δείχνουν οι αεροφωτογραφίες της αυστραλιανής ακτογραμμής. Μια σειρά από εικόνες που κόβουν την ανάσα, εναέριες συλλήψεις της καθημερινής ζωής στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας που προκαλούν όποιον τις βλέπει να θέλει να βουτήξει. Το φωτογραφικό αυτό έργο είναι το πνευματικό τέκνο του Michael Goetze και Jampal Williamson, οι οποίοι αποφάσισαν να φωτογραφίσουν από ψηλά τον ωκεανό και τις απομακρυσμένες ακτές με ένα drone.

Το δίδυμο έχει πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία στη φωτογραφία και ξεκίνησαν την ενασχόληση και με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές λήψεις. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουν την τέχνη τους στη φωτογραφία στο κοινό και να δείξουν παράλληλα τις ομορφιές της ακτής της Αυστραλίας.

«Επικεντρωθήκαμε στην εναέρια θαλάσσια φωτογραφία γιατί η δυτική Αυστραλία έχει την καλύτερη θαλάσσια ακτογραμμή στον κόσμο και επειδή και οι δυο μας αγαπάμε τον ωκεανό» ανέφεραν οι δύο φωτογράφοι μιλώντας στη Daily Mail. Έκαναν τις λήψεις νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν το φως είναι αρκετά «μαλακό» όπως λένε χαρακτηριστικά ώστε να είναι πιο εντυπωσιακές οι λήψεις και καλύτερη η ποιότητα των εικόνων.

Οι ίδιοι φωτογράφοι προτιμούν τα απομονωμένα τοπία και γι’ αυτό είναι ενθουσιασμένοι μεταξύ άλλων με τα άγρια βράχια και τα κύματα που χτυπούν επάνω σε αυτά. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του έργου, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αποτυπώνουν πιστά τα χρώματα και την εικόνα που θα έβλεπε κάποιος αν μπορούσε να πετάξει πάνω από αυτά τα μέρη.

Δείτε τις εικόνες…

australia1 australia2 australia3 australia4 australia5 australia6 australia7 australia8 australia9 australia10 australia11 australia12 australia13