Δεν επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου τις πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους της Egyptair που χάθηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ με 66 επιβαίνοντες ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο.

Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί το εάν το εξαφανισμένο αεροσκάφος συνετρίβη στη Μεσόγειο, διαψεύδοντας ορισμένα μέσα ενημέρωσης που είχαν μεταδώσει πως η συντριβή επιβεβαιώθηκε.

Αξιωματούχοι είπαν, off the record, πως το πιθανότερο είναι το αεροσκάφος να συνετρίβη, ωστόσο οι ομάδες έρευνας δεν έχουν βρει κανένα ίχνος συντριμμιών για να επιβεβαιώσουν το σενάριο αυτό.

Σύγχυση επικράτησε και σχετικά με το εάν το χαμένο αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η EgyptAir  είχε ανακοινώσει πως ένα τέτοιο σήμα έλαβαν οι υπηρεσίες των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων- κάτι ωστόσο που ο ίδιος ο στρατός διαψεύδει.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, περίπου δύο λεπτά αφότου μπήκε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους της Egyptair. Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια νοτιοανατολικά της θέσης Κούμπι στην ανατολική Κρήτη και ήταν 3:29 τα ξημερώματα. Στις 3:26 ώρα Ελλάδος, ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελληνικού πύργου ελέγχου με τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε. Αμέσως οι ελληνικές Αρχές κινητοποίησαν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ επικοινώνησαν και με την αιγυπτιακή πλευρά, η οποία ωστόσο αγνοούσε τα δεδομένα για το αεροσκάφος. Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω απο τη νήσο Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει απο τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Το αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν στα 37 χιλιάδες πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 μίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.