Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, έγραψε χθες Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη τρεις πηγές στο περιβάλλον του μεγιστάνα των ακινήτων.

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στη Νέα Υόρκη, ακολουθεί τηλεφωνικές συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες ο Τραμπ και ο Κίσιντζερ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Washington Post.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, ο οποίος έκρινε, μιλώντας σε μια ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο την ίδια μέρα, πως εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του Τραμπ για την αμερικανική εξωτερική πολιτική θα έκαναν τον κόσμο πιο ασταθή.

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει σωρεία επικρίσεων διότι έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το NATO, αλλά και ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά οπλοστάσια.