Δύο θεατές που παρακολούθησαν τη θεαματική επίδειξη του βρετανικού σμήνους Red Arrows μίλησαν για τη μάταιη προσπάθειά τους να σώσουν τον άτυχο 33χρονο πιλότο Τζον Έγκινγκ.

Ο 21χρονος Ντάνιελ Μπριούστερ όταν είδε τον άτυχο Τζον να καταλήγει στο νερό, χωρίς να το σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο βούτηξε προσπαθώντας να τον σώσει. Ο Ντάνιελ με τη βοήθεια ενός φίλου του, που βρέθηκε στο σημείο και βοηθούσε για τη διάσωση, προσπαθούσαν διαρκώς να κρατήσουν το κεφάλι του υπολοχαγού πάνω από το νερό αλλά το πόδι του πιλότου ήταν παγιδευμένο σε κλαδιά.

Ο Ντάνιελ δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε έξω από το νερό από το πηγούνι του. Ωστόσο δεν είχε τις αισθήσεις του. Είχε πεθάνει».

Σημειώνεται ότι συνάδελφοι του Τζον εκτιμούν ότι ο βετεράνος πιλότος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτο ασφαλείας για να μην αφήσει το αεροσκάφος να πέσει σε κατοικημένη περιοχή! Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο Ντόμινικ Χίκμαν από το τηλεφωνικό κέντρο, ο οποίος δήλωσε: «Φαίνεται ότι προσπαθούσε να αποφύγει τα σπίτια».