Ήδη ένα μήνα λειτουργίας συμπληρώνει η πρώτη συμβουλευτική υπηρεσία που ιδρύθηκε στη Βρετανία για να βοηθήσει όλους εκείνους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ερωτικές ταινίες.

Η υπηρεσία προσφέρει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που διαρκεί έξι εβδομάδες και περιλαμβάνει ζωντανή τηλεφωνική υποστήριξη με ειδικούς, παρακολούθηση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων αλλά και την εγγραφή σε ένα φόρουμ όπου οι εθισμένοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα προβλήματά τους.

Μπορεί για πολλούς ο εθισμός να ακούγεται σαν μια γελοία πάθηση σίγουρα όμως «ταλαιπωρεί», αν μπορεί να το θέσει κανείς έτσι, ένα σημαντικό ποσοστό του αντρικού πληθυσμού. Πάρτε μια γεύση από την αποκαλυπτική εξομολόγηση του 39χρονου Brian Hope:

«Ο εθισμός μου ξεκίνησε από απλή περιέργεια όταν ήμουν έφηβος. Δεν διέφερα σε τίποτα από τους υπόλοιπους έφηβους. Ήταν κάτι πραγματικά ενθουσιώδες. Ένας απαγορευμένος καρπός. Ένοιωθα σαν να ανακάλυπτα έναν κρυφό κόσμο που ανήκε αποκλειστικά σε εμένα και με έκανε να νοιώθω μεγάλος και δυνατός.

Όμως, με τις απεριόριστες δυνατότητες που σου προσφέρει το διαδίκτυο, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχό μου. Ήμουν μόνος μου και παρακολουθούσα οτιδήποτε είχε να κάνει με σεξ. Αρχικά, παρακολουθούσα φυσιολογικές σκηνές αλλά σταδιακά άρχισα να παρακολουθώ όλο και πιο άγρια πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια ένοιωθα σαν να έχω χάσει τον αυτοέλεγχο. Σαν να με εξουσιάζει αυτό. Υπάρχουν χιλιάδες “φυσιολογικοί” άντρες, σύζυγοι, οικογενειάρχες που υποφέρουν από αυτό το σκοτεινό μυστικό τους. Τα τελευταία 20 χρόνια ξόδεψα τουλάχιστο 5.000 λίρες για να μπορώ να έχω συνδρομή σε κάποια site. Προσπάθησα να βάλω ένα τέλος από μόνος μου όμως δεν τα κατάφερα».