Δεν είναι πλέον μόνο το Λονδίνο που «καίγεται»-με επεισόδια να σημειώνονται σε έντεκα συνοικίες. Το «πολεμικό κλίμα» επεκτάθηκε επίσης στο Λίβερπουλ και το Μπέρμιγχαμ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τις διακοπές του στην Ιταλία για να επιστρέψει στη Βρετανία και να προεδρεύσει σε συνεδρίαση της βρετανικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης Cobra.

Στο Λονδίνο οι βιαιότητες συνεχίζονται για τρίτη ημέρα. Καταστήματα λεηλατήθηκαν και κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα κατάστημα επίπλων, τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ δεν σταμάτησαν οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές.

Τα βίαια επεισόδια της Δευτέρας ξεκίνησαν σε περιοχή κοντά στο σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ. Ταραχές σημειώθηκαν και στο Μπέρμινγκχαμ, όπου νεαροί έσπασαν τζαμαρίες και λεηλάτησαν καταστήματα ενώ την Τρίτη τα ξημερώματα τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην πόλη Λίβερπουλ, όπου η αστυνομία ανέφερε πυρκαγιές σε οχήματα και ζημιές σε καταστήματα.

Αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες στο Λιούισαμ, καθώς και ένα λεωφορείο και ένα κατάστημα στο Πέκαμ. Αρκετές πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στο Κρόιντον, μεταξύ των οποίων και σε ένα κατάστημα επίπλων.

Περίπου 200 αστυνομικοί των ΜΑΤ με σκυλιά αναπτύχθηκαν στο Χάκνεϊ, όπου σημειώθηκαν καταστροφές σε αστυνομικά οχήματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο Μπέρμιγχαμ πραγματοποιήθηκαν εννέα συλλήψεις το βράδυ της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 215 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε 25.

Δείτε το βίντεο