Το Ισραήλ απέκλεισε σήμερα την είσοδο της Ραμάλας στους μη κατοίκους της πόλης αυτής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες σε μια από τις προσβάσεις που ελέγχονται από τις ισραηλινές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Η απαγόρευση της πρόσβασης σε μη κατοίκους θα συνεχιστεί σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης που θα κάνουν οι ισραηλινές δυνάμεις. Η απόφαση αφορά επίσης τους ξένους, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων που δεν κατοικούν εκεί, αλλά και διπλωμάτες και ξένοι που απασχολούνται σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, πηγαίνουν καθημερινά να εργαστούν στην πόλη όπου βρίσκονται οι παλαιστινιακές κυβερνητικές υπηρεσίες και τα μεγάλα ιδρύματα καθώς και ξένοι οργανισμοί.

«Σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης έπειτα από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθες στο Μπέιτ Ελ ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας εντός της περιοχής αυτής και μόνο οι κάτοικοι της Ραμάλας έχουν δικαίωμα εισόδου στην πόλη», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του στρατού.

Στο σημείο ελέγχου κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, βορείως της Ιερουσαλήμ, σημειώθηκε μια ακόμη επίθεση χθες όταν Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τρεις ισραηλινούς στρατιώτες πριν πέσει νεκρός από πυρά των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα σήμερα επίσης στη Δυτική Όχθη, παλαιστίνιος έφηβος που επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στον εβραϊκό οικισμό Σαλίτ έπεσε νεκρός από πυρά του στρατού.

Δράστης της επίθεσης ήταν ο 17χρονος Άχμεντ Τόμπα από ένα χωριό της βόρειας Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία ασφαλείας.

Ο εβραϊκός οικισμός Σαλίτ βρίσκεται νοτίως της Τουλκάρεμ (Δυτική Όχθη), πολύ κοντά στο έδαφος του Ισραήλ.

«Στρατιώτες τέθηκαν σε ετοιμότητα όταν είδαν έναν ύποπτο να εισέρχεται στη περιοχή Σαλίτ, ανατολικά του Κφαρ Σάμπα (Ισραήλ). Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πλησίασαν τον ύποπτο, αυτός επιχείρησε να μαχαιρώσει στρατιώτες. Απέναντι στην άμεση απειλή, οι στρατιώτες τον σκότωσαν», ανακοίνωσε ο στρατός.

Η Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 161 Παλαιστινίων, 25 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού και ενός Ερυθραίου από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.