Πριν μερικές ώρες, δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της επιχείρησης σύλληψης του βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Ο κακοποιός συνελήφθη την Παρασκευή, μετά την απόδρασή του από τη φυλακή πριν από έξι μήνες, με επεισοδιακότατο τρόπο από δεκάδες καταδρομείς που εισέβαλαν στην κατοικία του αποφασισμένοι να πάρουν αυτό για το οποίο κλήθηκαν.

Στη γωνία της Río Quelite με τη λεωφόρο Jiquilpan στην παραθαλάσσια πόλη Los Mochis στο Μεξικό, βρίσκεται η κατοικία που φιλοξενούσε έναν από τους μεγαλύτερους και διασημότερους εμπόρους ναρκωτικών. Το κτίσμα μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών οι οποίοι κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας το σχέδιο «Black Swan» (μαύρος κύκνος), που δεν ήταν άλλο από την σύλληψη του φυγά, «Ελ Τσάπο».

Πίσω από τα ψηλά τοιχώματα, έστεκε το μυστικό κρησφύγετο του μεξικανού το οποίο έγινε χώρος μιας απίστευτης επιχείρησης που θύμιζε χολιγουντιανό σενάριο.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν μετά την όλη δράση, το οίκημα μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο ενώ οι τοίχοι θυμίζουν «σουρωτήρι» από τον καταιγισμό πυρών. Οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν και τα τούνελ που χρησιμοποιούσε ο Γκούσμαν ως μέσο διαφυγής του στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης- στοιχείο που αποτελούσε μια πάγια τακτική του «βαρόνου» και που είχε συνυπολογιστεί στην επιχείρηση.

 

gkh02 gkh03 gkh04 gkh05 gkh07 gkh09 gkh16 gkh17 gkh15 gkh13 gkh14 gkh18 gkh12 gkh10 gkh11 gkh19 gkh08 gkh06 gkh01