Το Ζάγκρεμπ απέρριψε το αίτημα της Λιουμπλιάνας να επιστρέψει στην Κροατία μικρή ομάδα οικονομικών μεταναστών, δήλωσε ο κροάτης υπουργός Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς.

Ανέφερε ακόμη ότι πριν από έξι – επτά μέρες οικονομικοί μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν από τη Σερβία στην Κροατία, αποφεύγοντας το σημείο ελέγχου στη σερβική πόλη Σιντ, αλλά ο έλεγχος των συνόρων είναι τέτοιος, ώστε απέτυχαν να περάσουν σε κροατικό έδαφος.

Η είσοδος απετράπη επειδή η επιτήρηση των συνόρων είναι πολύ αυστηρή, σημείωσε ο κ. Όστογιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Σλάβονσκι Μπροντ.

Τόνισε ακόμη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης πέρασαν από την Κροατία, περίπου 440.000 πρόσφυγες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας επισήμανε ότι σήμερα μεταβαίνει στην ΠΓΔΜ για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας για το προσφυγικό ζήτημα.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει και βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των χωρών που βρίσκονται στη «βαλκανική οδό», ανέφερε ο κ. Όστογιτς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάσταση ασφάλειας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη με αφορμή την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζαβίντοβιτσι, ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους του της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

«Φυσικά και δεν είμαστε αδιάφοροι. Οποιοδήποτε συμβάν ή οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας δεν είναι πρόβλημα στην αυλή του άλλου, αλλά και δικό μας πρόβλημά. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στη Γαλλία, τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, καθώς και όλα τα γεγονότα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας.