Ο άνθρωπος που «ενορχήστρωσε» τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι θεωρείται πως είναι ο 27χρονος Βέλγος Αμπντελχαμιντ Αμπαούντ, ένα από τα υψηλότερα «στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους και πλέον ένας από τους πλέον καταζητούμενους στον κόσμο. Πιστεύεται πως έπεισε χιλιάδες νέους τζιχαντιστές να μεταβούν στη Συρία, ανάμεσά τους και τον 13χρονο αδελφό του Younes, τον νεαρότερο φανατικό του ISIS, όπως γράφει η Daily Mail.

Πριν τη δράση που του αποδίδεται στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους και σκόρπισε τον τρόμο, ο νεαρός Βέλγος φαίνεται πως είχε στο «βιογραφικό» του κι άλλου είδους αγριότητες.

Στις σκληρές εικόνες που ακολουθούν, ο Αμπαούντ φαίνεται να οδηγεί ένα φορτηγάκι στο οποίο είναι δεμένα πτώματα. Ένας από τους συνεργούς του κάθεται στο πίσω μέρος ενώ ένας άλλος ακούγεται να παραπονιέται για τη μυρωδιά. Ο ίδιος γελά και παίζει με τα πτώματα των θυμάτων του ενώ όλοι γελούν και αστειεύονται καθώς οι σοροί σέρνονται προς έναν ομαδικό τάφο, όπως φαίνεται, όπου και πιστεύεται πως ρίχτηκαν.

«Παλιά δέναμε τα τζετ σκι, μηχανές, ποδήλατα, μπαγκαζιέρες γεμάτες δώρα για διακοπές στο Μαρόκο. Τώρα, δόξα των θεώ, ακολουθώντας το δρόμο του Θεού, δένουμε αποστάτες, άπιστους που μας πολεμούν», λέει ο 27χρονος.

Είναι ασαφές σε ποιο μέρος της Συρίας καταγράφηκαν οι εικόνες αυτές.

ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ lamsdn2 lamsdn3 lamsdn4 ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ