Η Σλοβενία ζήτησε αστυνομικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. για να μπορέσει να ελέγξει την εισροή μεταναστών από την Κροατία, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό TV Slovenia η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκιόρκος Ζνίνταρ. «Η Σλοβενία έχει ήδη ζητήσει από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ για αστυνομικές δυνάμεις», είπε η υπουργός.

Το τελευταίο 24ωρο, περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Σλοβενία, τη μικρότερη χώρα στην διαδρομή που πραγματοποιούν οι πρόσφυγες στα Βαλκάνια καθ΄οδόν προς την Αυστρία.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Migrants are silhouetted against the sky as they walk from Dobova towards a transit camp in Brezice, Slovenia October 21, 2015.   REUTERS/Antonio Bronic

Εν τω μεταξύ χθες εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Σλοβενίας με 66 ψήφους υπέρ και πέντε κατά η επέκταση του νόμου για τις αρμοδιότητες του στρατού, που προβλέπει ότι οι στρατιώτες θα συνδράμουν την αστυνομία στα σύνορα με την Κροατία έκτασης 670 χλμ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Με το νόμο οι σλοβένοι στρατώτες εξουσιοδοτούνται να βοηθήσουν την αστυνομία να πραγματοποιεί περιπολίες, να διαχειρίζεται τους μετανάστες, να τους ανακρίνει ή να επαναπροωθεί πολίτες στα σύνορα. Μέχρι τώρα ο σλοβενικός στρατός επιτρεπόταν να παράσχει μόνο τεχνική και επιμελητειακή υποστήριξη στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Migrants walk from Dobova towards a transit camp in Brezice, Slovenia October 21, 2015.   REUTERS/Antonio Bronic

Slovenian police officers watch as migrants walk from Dobova towards a transit camp in Brezice, Slovenia October 21, 2015.   REUTERS/Antonio Bronic