Τουλάχιστον 35 με 40 τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr που έρχονται αυτή τη στιγμή από το γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, βρίσκονται στα νοσοκομεία. Οι τρεις από αυτούς, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργούνται. «Τρεις από τους τραυματίες είναι πολύ σοβαρά και αυτή τη στιγμή χειρουργούνται. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά», αναφέρουν.

Ο υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ενώ ούτε και ο ίδιος αλλά ούτε και ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δεν θέλησαν να δώσουν αριθμό των νεκρών μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Πάντως, οι πληροφορίες που έρχονται από το γραφείο Τύπου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης ούτε στους νεκρούς ούτε και στους τραυματίες. «Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας δεν υπάρχει κάποιος Ελλαδίτης ούτε στους νεκρούς ούτε στους τραυματίες», συνεχίζουν.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, ο οποίος έχει και το συντονισμό στη διαχείριση της κρίσης, βρίσκονται σε σύσκεψη για να δουν πως θα χειριστούν το θέμα της έκρηξης.

Πάντως, ο κ. Χριστόφιας σε περίπου μία ώρα από τώρα έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα και οι ηλικίες των νεκρών.