Οι αρχές της Ουγγαρίας έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο M5, αφού ομάδες μεταναστών έσπασαν την κορδέλα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία στην πόλη Ρόζσκε, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, και προσπάθησαν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο πεζοί, ανακοίνωσε στον ιστότοπό της η αστυνομία.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η είσοδος του αυτοκινητόδρομου Μ5, που οδηγεί προς τη Βουδαπέστη, έχει επίσης κλείσει.

Σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο MTI, 200 με 250 μετανάστες διέφυγαν από το σημείο όπου τους είχαν συγκεντρώσει οι αρχές στο Ρόζσκε. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από την πλευρά του εκτίμησε ότι ο αριθμός των μεταναστών που έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ανέρχεται σε 400 με 500, έναν αριθμό που μετέδωσε και ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Index .

Ανάλογες σκηνές είχαν εκτυλιχθεί και χθες όταν εκατοντάδες πρόσφυγες παραβίασαν κορδέλες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία της Ουγγαρίας.

Η επαρχία Ρόζσκε, ένα από τα βασικά σημεία εισόδου στην Ουγγαρία μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, κατέγραψε μόνο χθες 2.529 αφίξεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την ουγγρική αστυνομία.

Αρχικά οι μετανάστες μαζεύονται σε «σημεία συγκέντρωσης» και στη συνέχεια μεταφέρονται σε καταυλισμούς πρώτης υποδοχής. Συχνά όμως ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς και προσπαθούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη Βουδαπέστη και από εκεί προς τη Γερμανία.