Ένας 5οχρονος λευκός άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστο κινηματογράφο στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 7 πριν αυτοκτονήσει.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν καθώς το πλήθος παρακολουθούσε την ταινία Train Wreck. Μάλιστα το περιστατικό συνέβη σχεδόν τρία χρόνια μετά από μια αντίστοιχη τραγωδία, όπου ένοπλος είχε ανοίξει πυρ σε άλλο κινηματογράφο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Batman σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας σηκώθηκε εν μέσω της παράστασης χωρίς να πει τίποτα και άρχισε να πυροβολεί. «Το μόνο που άκουγα έκτοτε ήταν ανθρώπους να ουρλιάζουν» δήλωσε ο Ντομινίκ που παρακολουθούσε την παράσταση.

Στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 100 άτομα που παρακολουθούσαν την παράσταση. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Bobby Jindal, που επισκέφτηκε το σημείο των πυροβολισμών δήλωσε πως «σαν κυβερνήτης, σαν πατέρα και σαν σύζυγος, όποτε ακούω τέτοιου είδους παράλογες πράξεις βίας γίνομαι έξαλλος και θλίβομαι ταυτόχρονα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ έχουν βιώσει αρκετές μαζικές εκτελέσεις κατά τους τελευταίους μήνες, αυτός είναι ο λόγος που και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλδωσε σε χθεσινή συνέντευξή του στο BBC πως «η μεγαλύτερη αποτυχία του ήταν που δεν κατάφερε να περάσει τον νόμο για αυστηρότερα κριτήρια για οπλοκατοχή».