Τούρκος δικαστής απαγόρευσε σήμερα σε ιστοσελίδες της χώρας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο από την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς από το Ισλαμικό Κράτος.

«Δικαστική απόφαση απαγορεύει την πρόσβαση σε εικόνες από την επίθεση στο Twitter», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το μέτρο αυτό, το οποίο αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας και αφορά πολλές φωτογραφίες και βίντεο που γυρίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, προκάλεσε καθυστερήσεις κυρίως στο δίκτυο του Twitter – ορισμένοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δήλωσαν ότι δεν είχαν καθόλου πρόσβαση. «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με το Twitter στην προσπάθεια να επιλύσουμε το πρόβλημα», διευκρίνισε ο τούρκος αξιωματούχος.

Ένας καμικάζι που ταυτοποιήθηκε ως ένας 20χρονος Τούρκος, ανατινάχθηκε τη Δευτέρα στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στη Σουρούτς προκαλώντας 32 νεκρούς και περίπου εκατό τραυματίες, εν μέσω μία ομάδας νεαρών υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι.