Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 26χρονος από το Λίβανο στη Κύπρο, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί 8,3 τόνοι νιτρικής αμμωνίας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Ο 26χρονος , ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της Χεζμπολάχ κατηγορήθηκε ότι θα τους χρησιμοποιούσε για χτύπημα εναντίον στόχων συμφερόντων του Ισραήλ στη Κύπρο.

Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε πως «η ενδεικνυόμενη ποινή υπό τις περιστάσεις είναι αυτή της φυλάκισης του κατηγορούμενου».

Στην απόφαση αναφέρεται πως ότι «ο κατηγορούμενος διαδραμάτισε το ρόλο που του ανατέθηκε εντός του ευρύτερου σχεδιασμού των πραγμάτων, έτσι ώστε τελικά η Χεζμπολάχ να δυνηθεί να βλάψει μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων ισραηλινά συμφέροντα στην Κύπρο».

Ο 26χρονος παραδέχθηκε τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλήματος, της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της παροχής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της παροχής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.