Άλλους η μουσική τους αποσπά και άλλους τους κάνει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους! Μια μαθήτρια στο Εδιμβούργο κατάφερε να ακούει την αγαπημένη της μουσική από το iPod της, αφού ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί με τίποτα να συγκεντρωθεί διαφορετικά.

Το νεαρό κορίτσι κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να μην χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της είναι να παρακολουθεί το μάθημα… μετά μουσικής! Για το λόγο αυτό ζήτησε από το συμβούλιο του σχολείου να της δωθεί μια συσκευή iPod, τα τραγούδια της οποίας θα είναι επιλογής του καθηγητή της, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να κρύβονται απαντήσεις των μαθημάτων στη συσκευή.

Το προσωπικό αρνήθηκε την… ιδιαίτερη αυτή πρόταση, οπότε η νεαρή και οι γονείς της αποφάσισαν να κινηθούν μέσω της νομικής οδού, ενώ απευθύνθηκαν και στον αρμόδιο φορέα των εξετάσεων, για να βρει λύση στο πρόβλημά της. Αν και δεν άρεσε στους καθηγητές, τελικά έγινε δεκτή και σεβαστή η πρότασή της.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η μαθήτρια θα κάθεται σε ξεχωριστό μέρος από τους συμμαθητές της, ώστε να μην τους αποσπά την προσοχή, ενώ θα παραδίδει τη συσκευή στον καθηγητή της, ο οποίος θα το ελέγχει.

Βέβαια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς μπορεί να εμφανιστούν και άλλοι μαθητές με ανάλογες απαιτήσεις.