Ένα Μπόινγκ 747 της αυστραλιανής εταιρίας Qantas Airways, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Μπανγκόκ με προορισμό το Λονδίνο, αναγκάσθηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδη. Ύστερα από ισχυρούς κραδασμούς και προβλήματα υπερθέρμανσης, ο πιλότος αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας τον έναν εκ των τεσσάρων κινητήρων του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος με τους 308 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια το πρωί στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, ο πιλότος αναγκάστηκε να σβήσει τον κινητήρα, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος από τη Rolls-Royce, και να επιστρέψει για προληπτικούς λόγους στη Μπανγκόκ.

Πέρσι, φωτιά που εκδηλώθηκε σε κινητήρα Trent 300 της Rolls-Royce σε ένα Airbus Α380, ανάγκασε τον κυβερνήτη του να το προσγειώσει στη Σιγκαπούρη. Μετά το συμβάν αυτό η Qantas καθήλωσε προσωρινά στο έδαφος το στόλο της των Α380.

Έκθεση του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας των Μεταφορών έδωσε στις αρχές της εβδομάδας στη δημοσιότητα το πόρισμα για το συμβάν αυτό, σύμφωνα με το οποίο κατασκευαστικό λάθος οδήγησε σε διαρροή καυσίμου που προκάλεσε τη φωτιά.