Σε απεργία πείνας προχωρεί η κόρη ακτιβιστή στο Μπαχρέιν, διαμαρτυρόμενη για τις συλλήψεις του πατέρα της, του συζύγου της και άλλων συγγενών της μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου με στόχο την καταστολή των κινητοποιήσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, που διαρκούν εβδομάδες.

Η Ζάιναμπ Αλχαουάτζα συνέγραψε ανοικτή επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο blog της Angry Arabiya, ανακοινώνοντας την έναρξη της απεργίας πείνας την Δευτέρα και καλώντας τον να ζητήσει να απελευθερωθούν τα μέλη της οικογένειάς της.

«Επέλεξα να γράψω σε εσάς και όχι στην δική μου κυβέρνηση διότι το καθεστώς των αλ Χαλίφα έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά μας, ή για τις ζωές μας», ανέφερε στο κείμενό της.

«Απαιτώ την άμεση απελευθέρωση των μελών της οικογένειάς μου. Του πατέρα μου: Αμπντουλχαντί Αλχαουάτζα. Του συζύγου μου: Ουάφι Αλματζέντ. Του γαμπρού μου: Χουσέιν Άχμεντ. Του θείου μου: Σάλεχ Αλχαουάτζα».

Φαίνεται να είναι η πρώτη φορά στο Μπαχρέιν που μια ακτιβίστρια πραγματοποιεί απεργία πείνας αφότου η κυβέρνηση διέταξε τη βίαιη απομάκρυνση των διαδηλωτών από τους δρόμους τον περασμένο μήνα.

Την Δευτέρα οι αρχές στο Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι αποφυλακίστηκαν 86 άνθρωποι που κρατούνταν βάσει του στρατιωτικού νόμου κι ότι έλαβε νομικά μέτρα σε βάρος άλλων εγκλείστων. Η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει πόσοι έχουν συλληφθεί. Ακτιβιστές λένε ότι είναι εκατοντάδες.