Η Λιβύη κατηγόρησε σήμερα τη Μ. Βρετανία ότι βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας, ενώ την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον «επιστρέφει» το μήνυμα του Καντάφι και συνεχίζει να ζητά την αποχώρησή του.

Καθώς ο πόλεμος μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών δείχνει να καταλήγει σε αδιέξοδο και εν μέσω αυξημένης επαγρύπνησης για τα δεινά των αμάχων στην πόλη Μισράτα, οι δυτικές δυνάμεις προωθούν ενέργειες για τη διαπραγμάτευση λύσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, δήλωσε από την Τρίπολη ότι βρετανικά μαχητικά βομβάρδισαν τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας, Al Sarir, στα νοτιοανατολικά.

Από το βομβαρδισμό, σύμφωνα με τον Khaled Kaim, υπέστη ζημιά ο αγωγός που συνδέει την Al-Sasir με το Tobruk, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Μέχρι στιγμής ούτε το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας ούτε το ΝΑΤΟ έχουν αναφερθεί στο θέμα.

Εξάλλου, χθες η πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγωγή πετρελαίου από την ημέρα που το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης κέρδισε την αναγνώριση αρκετών χωρών.

Τέλος, ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι έλαβε επιστολή από τον συνταγματάρχη Καντάφι, στην οποία σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν στον αμερικανικό τύπο, ο Λίβυος ηγέτης ζήτησε από τον πρόεδρο Ομπάμα τον τερματισμό των συμμαχικών επιθέσεων.