Εντελώς ψευδείς χαρακτήρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτακί, τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι το Ιράν είναι κοντά στο να αποκτήσει τα μέσα για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

«Οι τελευταίες δηλώσεις του Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά θέματα είναι απολύτως ψευδείς και τις διαψεύδουμε», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

«Δε γνωρίζουμε τον τελικό στόχο πίσω από τα λόγια αυτά, και τι κρύβεται πίσω από αυτά. Εμείς διατηρούμε τη θέση μας και δε διεκδικούμε παρά μόνο το δικαίωμα μας», δήλωσε ο Μοτακί.

«Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις, αλλά πρέπει να επικρίνουμε ορισμένες από τις θέσεις τους», σχολίασε ακόμη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του κ. Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία εξέφρασε φόβους με τόσο καθαρό τρόπο για την εξέλιξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ενώ η Μόσχα έχει σκληρύνει στη διάρκεια των τελευταίων μηνών τη στάση της έναντι της Τεχεράνης.