Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελικά τον Απρίλιο η συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Ντερβίς Έρογλου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΡΙΚ, την προσεχή εβδομάδα ο γ.γ του ΟΗΕ, πρόκειται να επικοινωνήσει με τους δύο ηγέτες για να συζητήσει μαζί τους τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως και τις ημερομηνίες της κοινής τους συνάντησης.

Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, ανέφερε πως στο πρόγραμμα του Μπάν Κι Μούν για τον Απρίλιο, δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τους δύο ηγέτες.  Οι αρχικές σκέψεις του γενικού γραμματέα είναι η συνάντηση να γίνει στα τέλη Μαίου, λίγο πριν από την έκθεση που πρόκειται να υποβάλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις καλές του υπηρεσίες και την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο ηγέτες, ο Μπαν Κι Μούν αναμένεται ότι θα τους συστήσει να συνεχίσουν τις επαφές με στόχο να σημειωθούν όσο είναι δυνατό περισσότερες συγκλίσεις σε όλα τα κεφάλαια.