Αυτές είναι οι τελευταίες εικόνες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, που μετέδωσε το ιαπωνικό δίκτυο ΝΗΚ. Δείχνουν λευκό ατμό να ανεβαίνει από τον αντιδραστήρα 3.

Οι ηρωικοί πυροσβέστες επιχείρησαν ξανά σήμερα το πρωί του Σαββάτου για 20 λεπτά και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για ψύξη του χώρου αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων ράβδων νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με το δίκτυο ΝΗΚ, ο ατμός προκλήθηκε από την εξάτμιση του νερού που εκτόξευσαν 5 πέντε πυροσβεστικά με 13 πυροσβέστες.

Οι προσπάθειες ψύξης διακόπηκαν προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη σύνδεση του αντιδραστήρα 2 με το ηλεκτρικό δίκτυο που θα επαναφέρει το ρεύμα στις αντλίες ψύξης και των έξι πυρηνικών αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, κάποιοι από τους ηρωικούς πυροσβέστες καμικάζι έχουν δεχθεί περισσότερη ακτινοβολία από το ανώτατο αποδεκτό όριο τον 100 mili-sievert, που είναι επιτρεπτό από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας αύξησε, λόγω της έκτακτης κατάστασης στη Φουκουσίμα, το ανώτατο όριο έκθεσης για τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης της Φουκουσίμα, από τα 50 στα 100 milli-sievert και στη συνέχεια στα 150, αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία, TEPCO, τόνισε πως κανείς από τους υπερεκτεθειμένους εργαζόμενους(περισσότερα από 100 milli-sievert) δε θα ξαναεπιχειρήσει στο εργοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ