Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές συνέλαβε η κινεζική αστυνομία κοντά στην έδρα διεξαγωγής της ετήσιας συνόδου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης στο Πεκίνο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από φωτογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που απαθανάτισε τις σκηνές, να σβήσει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Αρχικά, οι αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει έναν άνδρα της παραστρατιωτικής Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας που φρουρούσε τη βορειοανατολική είσοδο της πλατείας Τιενανμέν. Την ίδια στιγμή, άλλος ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει συνθήματα, ενώ μία γυναίκα σήκωσε ένα χαρτί με κάποια επιγραφή μπροστά από φωτογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου.

Οι τρεις διαδηλωτές απομακρύνθηκαν εν ριπή οφθαλμού και παραδόθηκαν σε άλλους ένστολους. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον φωτογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου να σβήσει τις εικόνες, ειδάλλως θα τον συλλάμβαναν.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο πως η αστυνομία συνέλαβε έναν τέταρτο διαδηλωτή στην Τιενανμέν, ο οποίος σήκωσε μία επιγραφή με το σύνθημα «Κομμουνιστικό Κόμμα φύγε».