Ένα μοναδικού φυσικού κάλλους κινηματογραφικό πλατό αποτελεί η περιοχή Νέβσεχιρ της Καππαδοκίας, στην κεντρική Ανατολία. Η πρώτη κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στην Καππαδοκία ήταν το 1971 κι έκτοτε η περιοχή αποτέλεσε το πλατό για 193 ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλες εκπομπές, από 32 χώρες, όπως ανακοίνωσε η ΔιεύθυνσηςΠολιτισμού και Τουρισμού του Νέβσεχιρ.

Από τις πλέον γνωστές ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Καππαδοκία είναι «Η Αυτοκρατορία των Λύκων» (Empire of the Wolves), με πρωταγωνιστή τον ιδιαίτερα δημοφιλή ηθοποιό Ζαν Ρενό και το «Ghost Rider II», με το Νίκολας Κέιτζ.

Η Ιαπωνία είναι η χώρα από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το γύρισμα ταινιών στην περιοχή της Καππαδοκίας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γυριστεί εκεί περίπου 80 ντοκιμαντέρ και διάφορες άλλες εκπομπές.

Εκτός της Ιαπωνίας, στην Καππαδοκία έχουν γυριστεί παραγωγές από τη Γερμανία, τη Βραζιλία, τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία, την Ουκρανία, τη Δανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, τη Ρωσία, την Ινδονησία, την Ολλανδία, τη Σιγκαπούρη, το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, την Κροατία, τη Βρετανία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, την Αργεντινή, την Ισπανία, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Σουηδία.