Κινητοποίηση ενάντια στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζουν γυναικείες οργανώσεις και η αριστερή εφημερίδα Λ’ Ουνιτά, με την συμμετοχή των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης με κύριο στόχο την προάσπιση της γυναικείας αξιοπρέπειας.

‘Ένα από τα κύρια συνθήματα, όμως, σύμφωνα με τον τύπο, θα είναι «dimissioni subito», (παραίτηση αμέσως), με ευθεία αναφορά στον Καβαλιέρε και στο σκάνδαλο «Ρούμπι Καρίμα».

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά, το αρχικό σχέδιο για μια πανιταλική διαδήλωση , στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου, προς υποστήριξη του Μπερλουσκόνι, προς το παρόν, έχει παγώσει.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τζάννι Λέττα, κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό, ότι σε μια τέτοια φάση, καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι και να επιδειχθεί σωφροσύνη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο λογιστής του Μπερλουσκόνι διαμέσου του λογαριασμού στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena απέστειλε έμβασμα 20.000 ευρώ στην μητέρα της ναπολιτάνας Νοέμι Λετίτσια.

Πρόκειται για την πρώτη κοπέλα που, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, φέρεται να φιλοξενήθηκε από τον ιταλό πρωθυπουργό, στις βίλες του στην Σαρδηνία και έξω από το Μιλάνο. Έως τώρα, η οικογένειά της, διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε χρηματική ενίσχυση από μέρους του Καβαλιέρε. Μετά, όμως, από τα σημερινά δημοσιεύματα είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί σύντομα από την μητέρα της Νοέμι Λετίτσια να δικαιολογήσει την κατάθεση χρημάτων από μέρος του λογιστή του Μπερλουσκόνι, Τζουσέππε Σπινέλλι.

Το πολιτικό κλίμα και οι αποκαλύψεις του «Ρούμπι Γκέιτ», έχουν ευνοήσει την αντιπολίτευση. Μια ευρεία συμμαχία όλων των κομμάτων της κεντροαριστεράς , στην φάση αυτή, πείθει το 39,5% των ιταλών,  η κυβερνητική συνεργασία του Λαού της Ελευθερίας και της Λέγκας το 38,6%, ενώ, ο τρίτος, κεντρώος, Πόλος του Έθνους των Τζανφράνκο Φίνι και Πιερφερνινάντο Καζίνι συγκεντρώνει το 18,5% της πρόθεσης ψήφου.