Έκτακτες πτήσεις προγραμματίζουν όλο και περισσότερες χώρες ώστε να βοηθήσουν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο αεροπλάνα στην Αίγυπτο προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα περίπου 750 Τούρκοι που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Τα δύο αεροσκάφη θα αναχωρήσουν με προορισμό την Αλεξάνδρεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο όσο το δυνατόν συντομότερα και για το λόγο αυτό προγραμματίζονται έκτακτες πτήσεις για την απομάκρυνση τους. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι πτήσεις θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται αύριο και οι επιβάτες θα μεταφέρονται στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, από χθες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν από την Αίγυπτο Βρετανοί πολίτες. Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν ότι δεν ακυρώνουν τις πτήσεις τους, ώστε να διευκολύνουν όσους πολίτες θέλουν να επαναπατριστούν.

Δείτε τι δήλωσαν Βρετανοί αποχωρώντας από την Αίγυπτο

Εξάλλου, τουλάχιστον 450 άτομα έχουν συλληφθεί για λεηλασίες σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτου. Πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν από ομάδες περιφρούρησης που συγκρότησαν οι ίδιοι οι πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Δυνάμεις του στρατού με άρματα μάχης και φορτηγά έχουν αναλάβει τη φρούρηση του υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο, το οποίο έχει εκκενωθεί. Χθες εκατοντάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν το κτίριο.