Από τον πρώτο Τσεσένιο πόλεμο του 1994, που βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία.

Το 1995 Τσετσένοι αντάρτες κρατούν εκατοντάδες ομήρους σε νοσοκομείο της νότιας Ρωσίας στη πόλη Budennovsk. Θυμίζουμε ότι περισσότεροι από 100 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους.

Ένα χρόνο αργότερα πάλι Τσετσένοι αντάρτες κρατούν ομήρους σε ξενοδοχείο στο Kizlyar και τους μεταφέρουν με λεωφορείο στα σύνορα της Τσετσενίας, όπου πολλοί από τους ομήρους πεθαίνουν από έφοδο των ρωσικών αρχών ενώ οι αντάρτες διαφεύγουν. Επίσης το Νοέμβρη του 1996 εκρήγνυται βόμβα σε πολυκατοικία στη πόλη Dagestan, όπου πεθαίνουν 64 άνθρωποι.

Το Μάρτιο του 1999 επίσης βόμβα σκοτώνει 50 άτομα σε υπαίθρια αγορά στο Vladikavkaz στη Νότια Οσετία και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου σε υπόγειο εμπορικό κέντρο κοντά στο Κρεμλίνο στην Μόσχα μετά από έκρηξη τραυματίζονται 20 άτομα.

Συνολικά από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999 εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται από τα πυρά Τσετσένων στα βουνά του Dagestan και ξεκινά ο δεύτερος Τσετσένιος πόλεμος, στον οποίο πεθαίνουν τουλάχιστον 10 χιλιάδες άνθρωποι.

Το Σεπτέμβριο του 1999 ακόμα μια βομβιστική επίθεση λαμβάνει χώρα σε πολυκατοικίες στη Μόσχα με 200 νεκρούς, την ώρα που η Μόσχα κατηγορεί τους Τσετσένους οι οποίοι με τη σειρά τους κατηγορούν της μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Στις 2 Ιουνίου του 200 οι βομβιστικές ενέργειες συνεχίζονται με 5 επιθέσεις αυτοκτονίας από Τσετσένους αντάρτες σε αστυνομικά τμήματα και Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Τσετσενία. Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι.

Αύγουστος του 2000 και βόμβα σκοτώνει 13 άτομα και τραυματίζει 90 σε πολυσύχναστη διάβαση στη Μόσχα. Στις 24 Μαρτίου του 2001 τρία αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εκρήγνυνται στις πόλεις Mineralnye Vody και Yessentuki της νότιας Ρωσίας με τραγικό απολογισμό 28 νεκρούς. Το Μάιο του 2002 από βόμβα στο Dagestan εκρήγνυται βόμβα σε στρατιωτική παρέλαση και πεθαίνουν 41 άτομα.

Στις 26 Οκτωβρίου του 2002 πεθαίνουν 129 όμηροι και 41 Τσετσένοι αντάρτες, όταν ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στο θέατρο όπου οι Τσετσένοι κρατούν 700 ομήρους για 3 συνεχόμενες μέρες. Οι περισσότεροι όμηροι πεθαίνουν από το αέριο που χρησιμοποιήθηκε για να απωθήσουν οι Ρωσικές αρχές τους Τσετσένους.
Το Δεκέμβριο της ίδια χρονιάς καμικάζι οδηγεί φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά σε κυβερνητικό κτίριο στο Grozny και σπέρνει το θάνατο (60 νεκροί).

Στις 12 Μαΐου του 2003 ακόμα δυο φορτηγάκια με εκρηκτικά οδεύουν προς κτίριο της κυβέρνησης στο Znamenskoye στη βόρεια Τσετσενία με 59 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ακόμα, τον Ιούλιο του 2003 δύο γυναίκες σε επίθεση αυτοκτονίας σκοτώνουν 14 ανθρώπους σε ροκ φεστιβάλ της Μόσχας. Τραυματίζονται ακόμα 60.
Την 1η Αυγούστου του 2003 επίθεση αυτοκτονίας σημειώνεται σε ένα φορτηγάκι το οποίο εκρήγνυται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Mozdok της Νότιας Οσετίας σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Επίσης το Δεκέμβριο του 2003 μια έκρηξη σκορπά το θάνατο σε συρμό ακριβώς έξω από το σταθμό Yessentuki στη Ρωσία με απολογισμό 46 νεκρούς και 160 τραυματίες. Τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη στο τραίνο, στις 9 Δεκεμβρίου του 2003 καμικάζι σκοτώνει 5 άτομα σε περιοχή κοντά στο Κρεμλίνο.

Το Φεβρουάριο του 2004 ακόμα 39 άνθρωποι πεθαίνουν από επίθεση αυτοκτονίας σε υπόγειο σταθμό στη Μόσχα, επίθεση την οποία η αστυνομία απέδωσε σε Τσετσένους αυτονομιστές. Το Μάιο της ίδιας χρονιάς ο Τσετσένος ηγέτης Akhmad Kadyrov σκοτώνεται με βόμβα στο Grozny παίρνοντας μαζί του 6 ακόμα ανθρώπους και τραυματίζοντας 50. Στις 22 Ιουνίου Τσετσένοι Αντάρτες εισβάλλουν σε υπουργικό κτίριο στην Ingushetia και σκοτώνουν 92 ανθρώπους μεταξύ αυτών ο τοπικός υπουργός εσωτερικών Abukar Kostoyev.

Στις 24 Αυγούστου του 2004 δύο ρωσικά επιβατικά αεροπλάνα εκρήγνυνται σχεδόν ταυτόχρονα με απολογισμό 90 νεκρούς. Το πρώτο ήταν Τουπόλεφ Tu-134 και εκτελούσε πτήση για το Volgograd και το άλλο επίσης Τουπόλεφ Tu-154 με την επίθεση το αιματηρό γεγονός να γίνεται κοντά στο Rostov-on-Don. Έξι μέρες αργότερα επίθεση αυτοκτονίας από μια γυναίκα στη Μόσχα σκοτώνει 10 ανθρώπους και τραυματίζει ακόμα 51.

Τρομερό μακελειό το 2004, στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν 331 όμηροι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, πεθαίνουν σε σχολείο στο Beslan με τους Τσετσένους αντάρτες να ζητούν την ανεξαρτησία τους και τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.
Στις 6 Φεβρουάριο του 2004 μετά από βομβιστική ενέργεια πεθαίνουν 30 άτομα και τραυματίζονται ακόμα 70 στο μετρό της Μόσχας. Το 2006, στις 21 Αυγούστου πάλι από βομβιστική ενέργεια πεθαίνουν 10 άνθρωποι σε υπαίθρια αγορά της Μόσχας και τραυματίζονται ακόμα 50.

Δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2009 επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά σκοτώνονται 24 άνθρωποι και τραυματίζονται 130 ακόμα σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα στην Ingushetia. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου 26 άνθρωποι πεθαίνουν και 100 τραυματίζονται σε έκρηξη βόμβας στο Nevsky Express, το οποίο είχε 700 επιβάτες.

Από τις πολύνεκρες επιθέσεις δεν ξέφυγε το 2010, μέσα στο οποίο στις 6 Ιανουαρίου 7 αστυνομικοί πέθαναν στο Dagestan από επίθεση αυτοκτονίας από παγιδευμένο όχημα. Στα τέλη του Μαρτίου του 2010 πέθαναν 40 άνθρωποι σε δύο εκρήξεις στο μετρό της Μόσχας και ακόμα 9 σε εκρήξεις στο βόρειο Καύκασο.

Το Μάιο του 2010 έκρηξη σημειώθηκε στη πόλη Stavropol με 9 νεκρούς ακριβώς πριν την έναρξη συναυλία και στις 9 Σεπτεμβρίου επίθεση αυτοκτονίας στη Νότια Οσετία καταγράφεται με 18 νεκρούς.

Σήμερα το λουτρό αίματος συνεχίστηκε αφού τουλάχιστον 35 άνθρωποι πέθαναν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη βόμβας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.