Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αλιό Μαρί σήμερα κατήγγειλε ότι το Ιράν έθεσε προϋποθέσεις «εντελώς απαράδεκτες» στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ακόμη κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιορδανό ομόλογό της Νάσερ Τζαουντέχ στο Αμμάν η ίδια δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις αφορούσαν την των κυρώσεων και το δικαίωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου. «Αυτό μπλόκαρε τα πάντα». Η Μισέλ Αλιό Μαρί εκτιμά πάντως ότι ακόμα είναι δυνατό να βρεθεί μια διπλωματική λύση δηλώνοντας «Παραμένουμε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διπλωματική λύση και εναπόκειται πλέον στους Ιρανούς η επιλογή του διαλόγου». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι αν δεν προχωρήσουν οι συνομιλίες θα υπάρξει ενίσχυση των κυρώσεων.

Μέχρι στιγμής καμία νέα σύνοδος δεν προβλέπεται για αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα, την ώρα που οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα, μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων, που φοβούνται ότι η Τεχεράνη μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, κατέληξαν σε αποτυχία.