Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, καθώς μια ομάδα ατόμων σταμάτησε σε ένα δέντρο και άρπαξε αρκουδάκια για να βγάλει μια selfie μαζί τους, αδιαφορώντας ότι πρόκειται για άγρια ζώα.

Σύμφωνα με τη New York Post, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή και διακρίνονται τα άτομα να είναι χαρούμενα και να γελάνε, ενώ τα αρκουδάκια προσπαθούν να ξεφύγουν, με το ένα να τα καταφέρνει.

Συνολικά, υπήρχαν έξι άτομα που κατέβασαν τρία μικρά μαύρα αρκουδάκια, ενώ στο σημείο έφτασαν μέλη της Ομάδας Άγριας Ζωής της Βόρειας Καρολίνας, ώστε να απελευθερώσουν τα ζώα.

«Τους βάλαμε τις φωνές για την ανευθυνότητά τους. Δεν κινδύνεψαν μόνο οι ίδιοι, αλλά και τα άγρια ζώα. Είναι απαράδεκτη η ενέργειά τους», είπε η Ashley Hobbs, μέλος της Ομάδας, ενώ στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία για να επιβάλει το σχετικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο άνθρωπος δεν πρέπει να πλησιάζει ποτέ άγρια ζώα και ιδιαίτερα μωρά αρκούδας.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι συνήθως οι μαύρες αρκούδες αφήνουν τα μικρά τους σε δέντρα για προστασία, όσο εκείνες αναζητούν τροφή. Επίσης, μερικές φορές βρίσκονται σε κοντινή απόταση και αν διαπιστώσουν κάποιο άλλο ζώο -όπως τον άνθρωπο- κοντά τους απογόνους τους, τότε κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να ορμήξουν, αφού θεωρούν ότι πρόκειται για απειλή.