Ένας δισεκατομμυριούχος που πίστευαν πως πέθανε από ατύχημα στο σκι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ζωντανός και να ζει με μια νεότερη γυναίκα στη Μόσχα, όπως υποδηλώνουν νέα στοιχεία.

Ο Καρλ Έριβαν Χάουμπ εξαφανίστηκε στις Άλπεις στις 7 Απριλίου 2018. Ήταν 58 ετών και ιδιοκτήτης και CEO του ομίλου Tengelmann.

Ο Χάουμπ -που γεννήθηκε από γερμανούς γονείς στην πόλη Τακόμα της Ουάσιγκτον και εκπαιδεύτηκε στην Ελβετία- ήταν παντρεμένος και είχε δύο ενήλικα παιδιά όταν εξαφανίστηκε, όπως γράφει η «New York Post».

Να σημειωθεί πως το 2021 ένα δικαστήριο στη Γερμανία τον ανακήρυξε και επίσημα νεκρό.

Τώρα, ωστόσο, η Εισαγγελία της Κολωνίας έχει ανοίξει ξανά την έρευνα, ύστερα από τις κατηγορίες ότι ο αδελφός του Χάουμπ, ο Κρίστιαν, παρείχε ψευδείς πληροφορίες όταν είπε ότι δεν είχε καθόλου πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ο αδελφός του ενδέχεται να είναι ζωντανός, όπως εξήγησε η «Daily Beast».

Η έρευνα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού RTL που εξέταζαν την εξαφάνιση του Χάουμπ, όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

Μία από τους δημοσιογράφους, η ερευνήτρια Λιβ Βον Μπότιχερ, είπε στο περιοδικό «Capital» ότι υπάρχουν φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν τον Χάουμπ στη Μόσχα το 2021 – την ίδια χρονιά που νομικά ανακηρύχθηκε νεκρός.

«Από όσο γνωρίζω, αυτές οι φωτογραφίες αποκτήθηκαν για λογαριασμό του Κρίστιαν Χάουμπ και δύο εσωτερικών ερευνητών που εργάζονταν γι’ αυτόν από μια ισραηλινο-αμερικανική εταιρεία που αναζήτησε στο σύστημα βιομετρικής παρακολούθησης στη Μόσχα εικόνες του Καρλ Έριβαν Χάουμπ», εξήγησε η ίδια.

Η συμπτωματική ομοιότητα στην εμφάνιση μεταξύ του Καρλ Έριβαν Χάουμπ και του ατόμου στις εικόνες ήταν περίπου 90%, σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού «Stern» από τον Μάρτιο του 2023.

Βάσει των πληροφοριών της, η Μπότιχερ εξήγησε ότι ο Κρίστιαν Χάουμπ είχε πρόσβαση στις φωτογραφίες όταν «δήλωσε ενόρκως στο Δικαστήριο της Κολωνίας τον Μάιο του 2021 ότι δεν είχε “αξιόπιστα στοιχεία” ότι ο αδελφός του ήταν ακόμη ζωντανός».

Η Μπότιχερ υποστήριξε ότι υπάρχουν «ισχυρά στοιχεία ότι [ο Καρλ Έριβαν Χάουμπ] θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την εξαφάνισή του επίτηδες και ότι τουλάχιστον μέλη της οικογένειάς του το γνώριζαν αυτό και απέκρυψαν το μυστικό από το Δικαστήριο της Κολωνίας και το κοινό».

Τα τελευταία στοιχεία, ωστόσο, υποδήλωναν ότι ενδέχεται να έχει μια νεότερη γυναίκα στη Ρωσία, είπε η Μπότιχερ στο περιοδικό «Capital»: «Υπήρχε μια υποτιθέμενη ερωμένη του Καρλ Έριβαν Χάουμπ, με την οποία είχε συχνή τηλεφωνική επαφή πριν από την εξαφάνισή του και που είναι σε επαφή με τη ρωσική εγχώρια μυστική υπηρεσία FSB», είπε.

Φήμες για τον Χάουμπ και την υποτιθέμενη ερωμένη του, Βερόνικα Ερμίλοβα, κυκλοφόρησαν περίπου από το 2020, όταν η σύζυγός του, Κάτριν, είχε δημοσίως καβγαδίσει με τους αδελφούς του για το αν θα έπρεπε να κηρυχθεί νομικά νεκρός, όπως ανέφερε το «Times».

«Ο Χάουμπ φαίνεται να κάλεσε τον αριθμό της Ερμίλοβα 13 φορές, τρεις μέρες πριν από την εξαφάνισή του», πρόσθεσε το περιοδικό.

Ο δισεκατομμυριούχος φημολογείται, επίσης, ότι είχε ρωσικό διαβατήριο εκτός από την αμερικανική και τη γερμανική υπηκοότητά του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπήρχαν επίσης φήμες ότι εκατομμύρια ευρώ από κεφάλαια της Tengelmann είχαν δρομολογηθεί προς τη Ρωσία μεταξύ του 2010 και του 2015.

Ο Χάουμπ εξαφανίστηκε μόλις έναν μήνα μετά τον θάνατο του πατέρα του, Έριβαν Χάουμπ. Κατά την εποχή του θανάτου του, ο πρεσβύτερος Χάουμπ εκτιμάται ότι είχε περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το «Forbes».

Ο Κρίστιαν Χάουμπ ανέλαβε την Tengelmann ως μοναδικός διευθύνων σύμβουλος λίγο μετά την εξαφάνιση του μεγαλύτερου αδελφού του.

Ο δικηγόρος του, Μαρκ Μπινζ, απέρριψε με επιμονή τις κατηγορίες των δημοσιογράφων κάνοντας ένα σχόλιο προς το Zeit Online: «Φυσικά, δεν είναι αληθινές οι κατηγορίες», επεσήμανε και συνέχισε: «Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, η εισαγγελία της Κολωνίας είχε αυτήν την άποψη και γι’ αυτό αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα».