Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Βρετανία ακούει στο όνομα Μάικλ Πλάτ αλλά δεν τον ξέρει κανείς. Ακόμα και ο θυρωρός στη ρεσεψιόν του ουρανοξύστη όπου στεγάζεται η έδρα του ομίλου του Platt στο Λονδίνο, φαίνεται να μην τον γνωρίζει, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, σε αντίθεση με τον μεγιστάνα των πετρελαιοειδών και συνιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Sir Jim Ratcliffe (13,1 δισεκατομμύρια λίρες) και τον εφευρέτη James Dyson (10,8 δισεκατομμύρια) που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου, παραμένει άγνωστος για τους Άγγλους.

Και να θέλει κάποιος να επικοινωνήσει έστω και διαδικτυακά μαζί του, δεν θα τα καταφέρει, διότι η ιστοσελίδα της εταιρείας δεν φορτώνει καν και ο 56χρονος, μυστηριώδης Βρετανός κροίσος – με περιουσία που εκτιμάται στα 14,3 δισεκατομμύρια λίρες – δεν απαντά στα email.

Οι Times πήραν συνέντευξη από τον Platt και τον συνιδρυτή της BlueCrest, William Reeves, το 2006, και εκείνοι αρνήθηκαν σθεναρά να φωτογραφηθούν.

Άνθρωποι που είναι στο κοινωνικό περιβάλλον του – όπως η μακροχρόνια φίλη του και η ισχυρότερη γυναίκα διαχειριστής fund στον κόσμο, Leda Braga, περιγράφουν τον Platt ως «αινιγματικό».

Αποτέλεσμα αυτής της μυστικοπάθειας είναι ότι κανείς από τους κοινούς θνητούς στη Βρετανία δεν γνωρίζει το όνομα, πόσο μάλλον το πρόσωπο του Platt