Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε απόψε τη διεθνή κοινότητα να «παραμείνει ενωμένη» απέναντι στην επιθετικότητα του Ιράν «που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη», στον απόηχο του πρωτοφανούς μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον της χώρας του.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει ενωμένη για να αντισταθεί σε αυτήν την ιρανική επιθετικότητα, που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Κατηγόρησε ευθέως το Ιράν ότι, τόσο ευθέως όσο και διά εντολοδόχων, διεξάγει μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία που «απειλεί όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξή τους «τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες» που συνέβαλαν στην αναχαίτιση πυραύλων και drones από το Ιράν.

Ισραήλ: Καταρρίψαμε την ομοβροντία ιρανικών πυραύλων «μαζί» με τις ΗΠΑ

Η απόκρουση ενός καταιγισμού ιρανικών drones και πυραύλων συντονίστηκε πλήρως με το Πεντάγωνο, το οποίο είχε έναν Αμερικανό αξιωματικό σύνδεσμο στην αίθουσα ελέγχου του βαλλιστικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Arrow, δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιορδανία, βοήθησαν το Ισραήλ να αναχαιτίσει τον κύριο όγκο του καταιγισμού το Σαββατοκύριακο και ενδεχομένως να αποτρέψει μια κλιμάκωση μεταξύ των δύο εχθρών στην περιοχή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν πως μεγάλο μέρος της δουλειάς έγινε από τα αμυντικά συστήματά τους μεγάλου ύψους Arrow 2 και Arrow 3, τα οποία ανέπτυξαν από κοινού το Πεντάγωνο και η εταιρία Boeing.