Σε εφιάλτη μετατράπηκε η ζωή μιας οικογένειας που έμενε στο «σπίτι των ονείρων» της, αφού οι ντόπιοι τους έδιωξαν με απειλές, ενώ έφτασαν στο σημείο να σκοτώσουν το σκυλί και να δηλητηριάσουν τα ζωντανά.

Η Lynn και ο Richard Appleby-Brisco μαζί με τις δύο κόρες τους μετανάστευσαν από τη Βρετανία στην Πορτογαλία το 2016, γιατί το σπίτι τους κατασχέθηκε λόγω χρεών. Έτσι, βρήκαν ένα οίκημα σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Guarda και έψαξαν για δουλειά, ενώ τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά έμαθαν γρήγορα τη γλώσσα. Μάλιστα, η εγκατάστασή τους στην Πορτογαλία απασχόλησε το Channel 4, καθώς γύρισε σχετικό επεισόδιο για τη σειρά «Our Wildest Dreams».

«Αρχικά η ζωή μας ήταν υπέροχη. Αγοράσαμε ένα μικρό αγρόκτημα στην άκρη του χωριού, μάθαμε τη γλώσσα και οι μικρές πήγαιναν στο σχολείο», είπε η Lynn. Όμως, η κατάσταση ανατράπηκε γρήγορα, σύμφωνα με τη Mirror.

Μετά από λίγους μήνες, οι ντόπιοι ξεκίνησαν να αποκαλούν «αγγλικά γουρούνια» την οικογένεια και κυκλοφόρησαν φήμες ότι λάτρευαν τον Σατανά, αλλά και πως εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, γιατί διώχθηκαν για ανθρωποθυσίες.

«Με έλεγαν πόρνη και ότι είμαστε σατανιστές. Κυνηγούσαν τα παιδιά στο σχολείο και μας έστελναν καθημερινά θανατικές απειλές», είπε η 51χρονη μητέρα. Η οικογένεια προσπάθησε να κάνει υπομονή και να προσπάθειες να ενσωματωθεί, ωστόσο το «ποτήρι ξεχείλισε», όταν δολοφονήθηκαν τα ζώα τους.

Ντόπιοι πυροβόλησαν το σκυλί της οικογένειας και απήγαγαν τις γάτες, που έσφαξαν και πέταξαν στο δρόμο. Παράλληλα, δηλητηρίασαν τις κατσίκες τους και άφησαν σημειώματα με το μήνυμα «επόμενοι είστε εσείς και τα παιδιά σας».

Τελικά, η οικογένεια πούλησε το αγρόκτημα και εγκατέλειψε την Πορτογαλία επιστρέφοντας στη Βρετανία, με την Lynn να δηλώνει πως «χάσαμε τα πάντα, αλλά τουλάχιστον προστατέψαμε τα παιδιά μας. Δεν θα άντεχα αν πείραζαν τις κόρες μου».