Τραγωδία σημειώθηκε στο Ομάν από σφοδρή κακοκαιρία, που δημιούργησε πλημμύρες σε πολλές πόλεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία και αρκετά παιδιά.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αναφέρει πως οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ενώ οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα.

Επίσης, μια ομάδα μαθητών και ένας οδηγός έχασαν τη ζωή τους, όταν το όχημά τους ανατράπηκε από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Αξιωματούχοι της πολιτικής προστασίας ανέφεραν ότι τα φαινόμενα έπληξαν περισσότερο τη βόρεια επαρχία Al Sharqiyah του Ομάν. Η Βασιλική Αστυνομία του Ομάν και ο στρατός αναπτύχθηκαν στην επαρχία, για να μεταφέρουν τους πολίτες από τις πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της αραβικής χώρας.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά, ενώ συνεργεία διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες.