Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε εντός του εδάφους του Λιβάνου με τραυματίες τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες, μια επίθεση που ανέλαβε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο, δηλώσεις του οποίου αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν τη νύχτα –ο ένας εξ αυτών σοβαρά– από έκρηξη άγνωστης προέλευσης, ενώ βρίσκονταν σε μια περιοχή «στα βόρεια σύνορα» του Ισραήλ, και ότι το συμβάν ερευνάται. Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ενεργοποίησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διέλευση των ισραηλινών στρατιωτών, όταν αυτοί πέρασαν τα σύνορα.

Αυτό φαίνεται ότι είναι το πρώτο συμβάν αυτού του είδους που γίνεται γνωστό, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, τον Οκτώβριο, και οι σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, οι μαχητές της τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή του Τελ Ισμαήλ, κοντά στα σύνορα, εντός του Λιβάνου. Όταν μια περίπολος της Ταξιαρχίας Γκολάνι του Ισραήλ πέρασε τα σύνορα και έφτασε στην περιοχή, η Χεζμπολάχ πυροδότησε τους μηχανισμούς αυτούς.

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα περίπου 270 μαχητές της Χεζμπολάχ και 50 άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ έχουν εκτοπιστεί 90.000 κάτοικοι του νότιου Λιβάνου. Από την πλευρά του Ισραήλ, απομακρύνθηκαν από τις μεθοριακές περιοχές περίπου 60.000 Ισραηλινοί, ενώ 18 άνθρωποι –στρατιώτες και άμαχοι– έχουν σκοτωθεί.