Ο John Wayne Bobbitt – ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο το 1993, όταν η τότε σύζυγός του έκοψε το πέος του ενώ κοιμόταν – πρόσφατα μίλησε για ακόμα ένα μέρος του σώματός του που έχασε: τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο Μπόμπιτ, πρώην πεζοναύτης, διαγνώστηκε με τοξική πολυνευροπάθεια μετά από έκθεση σε μολυσμένο νερό στη στρατιωτική εγκατάσταση του Camp Lejeune στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η οδυνηρή κατάσταση προκαλεί νευρική βλάβη στα άκρα και προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του Bobbitt με όλα τα δάχτυλα των ποδιών του με τα χρόνια, τα τελευταία από τα οποία αφαιρέθηκαν το 2023. Οι επεμβάσεις άφησαν τον 57χρονο Bobbitt, κουτσό γεγονός που τον καθιστά πλέον ανίκανο να εργαστεί. Σύμφωνα με την New York Post, o 55χρονος – που φοράει πλέον ειδικά παπούτσια και περπατάει κουτσαίνοντας – διεκδικεί μερίδιο από την αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων που προβλέπει ο σχετικός νόμος τον οποίον υπέγραψε ο Μπάιντεν το 2022 για την αποζημίωση των στρατιωτών που επηρεάστηκαν από το τοξικό περιβάλλον.

Ο πρώην πεζοναύτης μίλησε στην εφημερίδα για τα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που προκάλεσε στον ίδιο και τους συναδέλφους του το μολυσμένο νερό της στρατιωτικής βάσης στη Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια και την συγκάλυπτε, γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.

Η Λορένα Μπόμπιτ ισχυρίστηκε ότι ο τότε σύζυγός της τη βίασε και τη χτύπησε και τον Ιούνιο του 1993, του έκοψε το πέος του με ένα κουζινομάχαιρο μέσα στο διαμέρισμά τους στη Βιρτζίνια. Έφυγε στο σπίτι του και πέταξε το μόριό του από το παράθυρο καθώς οδηγούσε.

Σε μια χειρουργική επέμβαση διάρκειας εννέα ωρών, οι γιατροί προσάρτησαν ξανά το πέος του Bobbitt που είχε διασωθεί και το επανέφεραν στην «κανονική» λειτουργία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Τζον Γουέιν Μπόμπιτ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του ακρωτηριασμού του από τη σύζυγό του Λορίνα Μπόμπιτ, εξηγώντας ότι η θητεία του στο διαβόητο στρατόπεδο πιθανόν να έπαιξε ρόλο στη θυελλώδη σχέση του με τη Βενεζουελανή σύζυγό του. «Δεν συμπεριφερόμουν όπως θα έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ίσως να έπαιρνε καλύτερες αποφάσεις αν οι γνωστικές του λειτουργίες δεν είχαν επηρεαστεί από τα χημικά.