Σε ηλικία 111χρόνων και 223 ημερών, ο John Alfred Tinniswood (Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ) που ζει στο Merseyside, σε έναν οίκο ευγηρίας στο Southport, αποκάλυψε την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο 111χρονος δηλώνει οπαδός της Λίβερπουλ, έχοντας γεννηθεί το 1912, μόλις 20 χρόνια μετά την ίδρυση της Λίβερπουλ από τον John Houlding. Στη ζωή του, εκτός από τους δύο πρώτους τίτλους του πρωταθλήματος, έχει δει κάθε σημαντική νίκη που έχει κατακτήσει ποτέ η Λίβερπουλ. Συνολικά, πρόκειται για 45 κύπελλα που έχει σηκώσει η Λίβερπουλ, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ επιτυχιών του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σύμφωνα με το Guinness World Records, ο Tinniswood έχει πάρει τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο μετά τον θάνατο του 114χρονου Juan Vicente Perez από τη Βενεζουέλα.

Τα μυστικά της μακροζωίας

Ο 111χρονος αποκάλυψε στο theguardian.com επίσης κάποιες μικρές συμβουλές μακροζωίας, καθώς όπως είπε τρώει κάθε Παρασκευή για δείπνο ψάρι με πατάτες, στο σπίτι, προσθέτοντας: «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν έχω ειδική διατροφή. Αν πίνεις πολύ ή τρως πάρα πολύ ή περπατάς πολύ, αν κάνεις πάρα πολύ οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά».

Έζησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος στον κόσμο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εργάστηκε σε διοικητικό ρόλο για το Army Pay Corps. Εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο, η δουλειά του περιελάμβανε υλικοτεχνικά καθήκοντα όπως ο εντοπισμός των εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.

Από τότε που έκλεισε τα 100 το 2012, λάμβανε μια κάρτα γενεθλίων κάθε χρόνο από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν νεότερη κατά σχεδόν 14 χρόνια. Δίνοντας συμβουλές για τις νεότερες γενιές, είπε: «Να κάνετε πάντα ό,τι καλύτερο μπορείτε, είτε μαθαίνετε κάτι είτε διδάσκετε κάποιον. Δώσε ό,τι έχεις. Διαφορετικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς».