Σε επιβεβαίωση της είδησης του θανάτου των τριών γιων του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι της Γάζας, προχώρησε το Ισραήλ.

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και τη Σιν Μπετ (σ.σ. την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ), αναφέρεται πως ο Αμίρ Χανίγια ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς ενώ τα αδέρφια του, ο Χάζεμ και ο Μοχάμαντ, ήταν επίσης μαχητές της οργάνωσης.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι τα τρία αδέλφια «βρίσκονταν καθ’ οδόν για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στο κεντρικό τμήμα της Γάζας», όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel που επικαλούνται στρατιωτικό αξιωματούχο, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες για παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς είχε δηλώσει στο Al Jazeera πως από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό Αλ Σάτι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του. Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δύο εγγόνια του Χανίγια και ότι ένα τρίτο τραυματίστηκε.

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Φιντάν σε Χανίγια

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της ζωής των τριών γιων και των τριών εγγονιών του από ισραηλινές επιθέσεις, αναφέρουν τουρκικές διπλωματικές πηγές.