Όταν επισκέπτεστε ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου, είναι φυσικό να θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία. Ωστόσο, στους τουρίστες της Ισπανίας έχει απαγορευτεί να τραβήξουν φωτογραφίες έξω από τη Σαγράδα Φαμίλια, αφού μια επικίνδυνη τάση έγινε viral στο διαδίκτυο.

Η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη προσελκύει έως και 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και ήταν η πρώτη που έλαβε 100.000 διαδικτυακές κριτικές στο TripAdvisor το 2017. Ωστόσο, μια νέα τάση στο TikTok έχει δει τους τουρίστες να βγάζουν selfies και βίντεο έξω από το ισπανικό ορόσημο, καθώς βγαίνουν από το μετρό με κινούμενες κυλιόμενες σκάλες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφίσες που απαγορεύουν στους επισκέπτες να τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες στις κινούμενες κυλιόμενες σκάλες έχουν εμφανιστεί γύρω από το αξιοθέατο, αφού η τάση των φωτογραφιών έγινε viral στο TikTok. Η αφίσα έγραφε: «Κίνδυνος εγκλωβισμού: Μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο ενόσω κινείστε στην κυλιόμενη σκάλα».

H tiktoker Gracie, ο οποίος είναι γνωστή ως thisgirlygracie στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε ένα βίντεο μετά την εμφάνιση των αφισών. Στο βίντεο, το οποίο είχε 75.000 προβολές στο TikTok, η Gracie αποκάλυψε ότι ένας «άνθρωπος» έλεγε στους επισκέπτες να τράβηξουν βίντεο στην κυλιόμενη σκάλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «THE SUN».

Οι εργασίες κατασκευής στη Sagrada Familia πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2026, περισσότερα από 140 χρόνια αφότου μπήκε ο θεμέλιος λίθος το 1882. Ο Esteve Camps, πρόεδρος της οργάνωσης πίσω από την κατασκευή της εκκλησίας, είπε: «Έχουμε τα χρήματα και τα υλικά, για να τελειώσουμε την κύρια κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού πύργου που θα στέψει τη Sagrada Familia ως το ψηλότερο κτίριο στη Βαρκελώνη».