Ένα τρομακτικό θέαμα αντίκρισαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Royal Caribbean’s Liberty of the Seas» την Πέμπτη το μεσημέρι, με έναν μεθυσμένο νεαρό να πηδάει στο κενό από ψηλό σημείο και με τον αδερφό του και τον πατέρα του να τον παρακολουθούν.

Το πλοίο 18 ορόφων έπλεε ανάμεσα στην Κούβα και τις Μπαχάμες, όταν ο 20χρονος άνδρας πήδηξε από ένα κατάστρωμα μετατρέποντας την κρουαζιέρα σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο πατέρας και ο αδελφός του παρακολουθούσαν την αυτοκτονία του άνδρα ανίκανοι να βοηθήσουν, καθώς εκείνος έκανε το βήμα.

Ορισμένοι επιβάτες τόνισαν πως φάνηκε σαν μια αιφνιδιαστική, εκτός σχεδίου, απόφαση: «Είχα κάνει παρέα μαζί του και με τον αδελφό του στο ζεστό λουτρό μέχρι τις 3:30 το πρωί», δήλωσε ο επιβάτης, Μπράιαν Σιμς, στην εφημερίδα «The Post» και συνέχισε: «Ήταν αρκετά μεθυσμένος».

«Ο πατέρας φώναζε στον γιο του για το ποσό μεθυσμένος ήταν, ενώ εκείνος απάντησε στον πατέρα του “Θα το διορθώσω αμέσως” και πήδηξε έξω από το παράθυρο μπροστά μας», παραδέχτηκε ο Σιμς.

«Ακούστηκαν πολλές φωνές και το πλήρωμα ειδοποιήθηκε αμέσως», εξήγησε άλλη επιβάτιδα, η Ντέμπορα Μόρισον, στην ίδια πήγη.

«Η οικογένειά του ήταν σοκαρισμένη. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι περνάνε».

«Ήταν τρελό», λέει ο Σιμς «Ήταν απλά παράξενο».

Η εταιρεία Royal Caribbean ανέφερε ότι το πλήρωμα του πλοίου αντέδρασε αμέσως μετά το περιστατικό: «Το πλήρωμα του πλοίου ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση και τη διάσωση σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα».

«Η ειδική “Ομάδα Φροντίδας” που διαθέτουμε παρέχει υποστήριξη και βοήθεια στην οικογένεια του επιβάτη κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών. Προς το παρόν, δεν έχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες να μοιραστούμε», συνεχίζει.

Η είδηση της προφανούς απόπειρας αυτοκτονίας εξαπλώθηκε γρήγορα μεταξύ των επιβατών και πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο: «Το πρωί ήταν οπωσδήποτε λυπημένο, καθώς τόσο πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τις καμπίνες τους, για να κοιτάξουν τη θάλασσα, ελπίζοντας να μπορέσουν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ατόμου», δήλωσε η Άμι Φελπς Φάους, μια επιβάτιδα στο πλοίο.

Η Ακτοφυλακή επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «The Post» ότι η αποστολή αναζήτησης και διάσωσης στα νερά της Κούβας συνεχίζεται, ενώ ο άνδρας δεν έχει ακόμη βρεθεί.