Αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου, εκατομμύρια τούρκοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα θα μεταβούν στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, με το μεγάλο στοίχημα να είναι η Κωνσταντινούπολη.

Σε νέα δημοσκόπηση αποτυπώθηκε ότι ο Ιμάμογλου προηγείται με «καθαρό» προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κουρούμ.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η Κωνσταντινούπολη και εκεί φαίνεται πως το χάνει ο κ. Ερντογάν. Αυτό πιθανώς θα δημιουργήσει εκνευρισμό. Πιθανώς να κερδίσει πάλι ο Ιμάμογλου είναι με κάποιες μονάδες μπροστά», είπε αρχικά.

«Αυτό που προβληματίζει είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα αντιπαράθεσης και στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα. Όταν οι δυο χώρες έχουν έντονο εσωτερικό κλίμα πολλές φορές βρίσκουμε διέξοδο σε μια ρητορική εθνικιστικού τύπου για να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά προβλήματα. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγω των εσωτερικών προβλημάτων, το εξωτερικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να χαλάσει. Πρόκειται για άλλη μια εκλογική περιπέτεια του Ερντογάν».