Η Νίκι Χέιλι αποτελούσε την μέχρι πρότινος διεκδικήτρια του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, που αποσύρθηκε από την κούρσα ως τελευταία αντίπαλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στις προκριματικές του κόμματος. «Ψηφοφόροι της Νίκι Χέιλι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την ψήφο σας», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: υπάρχει θέση για εσάς στην εκστρατεία μου», πρόσθεσε, ενώ στην ανάρτησή του περιλάμβανε και έναν υπερσύνδεσμο, ο οποίος οδηγούσε σε μια νέα διαφήμιση της εκστρατείας του.

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα χρειαστεί όση στήριξη μπορεί να βρει, την ώρα που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δίνουν προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ και την ώρα που έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του, ενόψει μιας δεύτερης προεδρικής θητείας.

Σημειώνεται πως πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 40% και προβλέπουν μια μάχη στήθος με στήθος με τον 77χρονο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.