Η ΜακΚένζι Σκοτ έχει καθαρή αξία 37,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, το οποίο την κατατάσσει ως την τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, και έχει δεσμευτεί να χαρίσει το ήμισυ του πλούτου της κατά τη διάρκεια της ζωής της. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων προέρχεται από ένα μερίδιο 4% στην Amazon, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο διακανονισμό του διαζυγίου της από τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της εταιρείας.

Η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος δίνει 640 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, υπερδιπλάσιες από τις δωρεές που είχε προγραμματίσει προηγουμένως για το έτος. Η ίδια ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα δώσει τα χρήματα σε 361 μικρές ομάδες, από τις περισσότερες από 6.000 οργανώσεις που υπέβαλαν αίτηση για χρηματοδότηση.

Αρχικά είχε προγραμματίσει να χορηγήσει φέτος 250 βραβεία ύψους 1 εκατ. δολαρίων το καθένα.

Έχει δώσει 16,5 δισ. δολάρια από τότε που πήρε διαζύγιο το 2019 από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, σύμφωνα με το BBC.

Στους αποδέκτες περιλαμβάνονται η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) της Αλαμπάμα, η Δικαιοσύνη για τις μετανάστριες, το Κοινοτικό Κέντρο ΛΟΑΤ του Σακραμέντο και οι Υπηρεσίες Προάσπισης της Ψυχικής Υγείας.

Η Σκοτ ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα χρήματα δόθηκαν σε ομάδες «για το εξαιρετικό τους έργο που προάγει τις φωνές και τις ευκαιρίες ατόμων και οικογενειών με πενιχρά ή μέτρια μέσα, καθώς και ομάδων που έχουν συναντήσει διακρίσεις και άλλα συστημικά εμπόδια».

Φέτος, άλλαξε την προηγούμενη προσέγγισή της να βρίσκει οργανισμούς και στη συνέχεια να επικοινωνεί κρυφά μαζί τους για να προσφέρει μαζικές, απεριόριστες δωρεές.

Αφού μια επιτροπή εξέτασε όλες τις αιτήσεις, έδωσε σε 279 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς 2 εκατ. δολάρια στο καθένα, ενώ 82 ομάδες έλαβαν από 1 εκατ. δολάρια η καθεμία.

Το «απίστευτο έργο» πολλών αιτούντων οδήγησε την ομάδα που επέβλεπε τις δωρεές να αυξήσει τον αριθμό και το ποσό των βραβείων, σύμφωνα με τη Lever for Change, την ομάδα που διαχειρίζεται τις αιτήσεις.