Νέο βίντεο από τη μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο, με τα στημένα θαύματα και τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το sigmalive.

Στις εικόνες από κλειστό κύκλωμα, που έχουν τραβηχτεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου, 12 ημέρες, πριν αποκαλυφθούν τα όσα συνέβαιναν στη Μονή, καταγράφονται ένας μοναχός και μία γυναίκα να μεταφέρουν ένα βαρύ αντικείμενο, που εικάζεται ότι είναι το χρηματοκιβώτιο που βρέθηκε να περιέχει 800.000 ευρώ, προς την έξοδο της Μονής.

Στις 00:16, όπως φαίνεται από διαφορετική λήψη του κλειστού κυκλώματος, προσεγγίζει το σημείο ένα όχημα.

Δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται το πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος τύπου βαν το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν. Συν τω χρόνω, καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο που βρισκόταν το όχημα και στη συνέχεια περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται.

Το βαν, το οποίο συμπεραίνεται ότι είχε κάνει επαναστροφή, επανεμφανίζεται στις 00:17 να διασχίζει το στενό δρομάκι της Μονής και φτάνει πολύ κοντά στο εκκλησάκι.

Από την έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδα του ΣΙΓΜΑ, συνάγεται ότι τα γεγονότα που εκτυλίσσονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 23 Φεβρουαρίου δεν είναι καθόλου άσχετα με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των δύο μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες αυτές, το προηγούμενο βράδυ και έχοντας ήδη αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια. Στις ιδέες των μοναχών Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό.