Άλλη μια εβδομάδα του Μαρτίου φτάνει στο τέλος της. Δεν γίνεται να παραλείψουμε τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο την εβδομάδα που μας πέρασε, όσο όμορφα ή δυσάρεστα και αν ήταν.

Από τον πόλεμο στην Παλαιστίνη που συνεχίζεται ακόμα μέχρι τις ανθισμένες κερασιές της Καλιφόρνια, ο κόσμος είναι γεμάτος αντιθέσεις, τις οποίες αξίζει να παρατηρήσουμε.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Βρετανία: Το σημείωμα του George Harrison στην Pattie Boyd

«Pattie, μην ξεχνάς πως σ’αγαπώ», έγραφε ο μουσικός George Harrison στη φωτογράφο και μοντέλο Pattie Boyd. Τώρα, το χειρόγραφο σημείωμα του Harrison αποτελεί μέρος της συλλογής Pattie Boyd Collection και πωλείται σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον οίκο Christie’s. Εκτιμάται ότι θα πουληθεί 2.000 – 3.000 λίρες.

Παλαιστίνη: Στην ουρά για λίγο φαγητό

Στην Παλαιστίνη, κατατρεγμένοι άνθρωποι συγκεντρώνονται στη Ράφα, προκειμένου να λάβουν λίγο φαγητό από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην πολύπαθη περιοχή. Ο πληθυσμός έχει αποδεκατιστεί, ενώ ο πόλεμος, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023, φαίνεται σαν να μην έχει τελειωμό.

Καλιφόρνια: Η ανθισμένη κερασιά

Την άνοιξη ανθίζουν τα λουλούδια και οι κερασιές της Καλιφόρνια είναι στα καλύτερά τους, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Οι μέλισσες σπεύδουν να τραφούν από τους γλυκούς ζωμούς των κερασιών, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν το εξαιρετικά ωφέλιμο έργο τους στην κοινωνία.

Τέξας: Η καταστροφή του Starship

Η SpaceX του Έλον Μασκ πραγματοποίησε την τρίτη δοκιμαστική πτήση της, όμως δεν πήγε όπως περίμεναν. Το Starship «χάθηκε» κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, ενώ επέστρεφε στη Γη, αλλά πριν γίνει αυτό, οι φωτογράφοι πρόλαβαν να απαθανατίσου ένα όμορφο «κλικ».

Μεξικό: Το ιστορικό χαμηλό του φράγματος Miguel Aleman

Οι όχθες του φράγματος Miguel Aleman βρίσκονται εκτεθειμένες λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων στο Valle de Bravo του Μεξικού. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υδάτων του Μεξικού, η χωρητικότητα του Valle de Bravo έχει πέσει στο 29% – ιστορικό χαμηλό – σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όταν ήταν στο 52%. Η χώρα υποφέρει από ξηρασία και έχει επιβάλει περιορισμούς στο νερό που λαμβάνεται από το σύστημα.

Αίγυπτος: Γιορτάζοντας το Ραμαζάνι

Ο Mohammed El-Dahshan, 39χρονος «Mesaharati» ή «ο άνθρωπος που καλέστηκε από την αυγή», ιππεύει την καμήλα του, την οποία στόλισε με χρωματιστά led φώτα, προκειμένου να ξυπνήσει τους μουσουλμάνους σε γεύμα πριν από την ανατολή του ήλιου, στην πόλη Dikernis στο Δέλτα της Αιγύπτου. Κάθε βράδυ, ο El-Dahshan, ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα με την καμήλα του, χτυπώντας το τύμπανό του και ψέλνοντας παραδοσιακές θρησκευτικές φράσεις, ενώ φωνάζει στους κατοίκους για να ξυπνήσουν εγκαίρως για το ζωτικής σημασίας γεύμα πριν από την αυγή, γνωστό ως «Suhoor». Η νηστεία του Ραμαζανίου ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου.

Κολομβία: Οι γυναίκες στα ορυχεία

Η 45χρονη μεταλλωρύχος Janeth Paez στέκεται μέσα στη σήραγγα ενός άτυπου ορυχείου κοντά στην πόλη Coscuez της Κολομβίας. Βαθιά στις σήραγγες, όπου η ζέστη είναι τόσο έντονη που προκαλεί πονοκεφάλους, οι γυναίκες με ηλεκτρικά εργαλεία σκαλίζουν ογκόλιθους προκειμένου να βρουν σμαράγδι.