Η Google ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Gemini τη δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές.

Το Gemini της Google είναι ο ανταγωνιστής του chatbot ChatGPT και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σε μορφή κειμένου αλλά και να δημιουργήσει εικόνες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι η κίνηση για τον περιορισμό του Gemini στην Ινδία και τις ΗΠΑ αποτελεί μέρος του σχεδίου για μία «υπεύθυνη προσέγγιση» στα προϊόντα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης αναφέρει ο «Independent».

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ευθύνη μας για την παροχή πληροφοριών υψηλής ποιότητας για τέτοιου είδους ερωτήματα και εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της προστασίας μας» αναφέρει η εταιρεία.

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την παραπληροφόρηση και ώθησαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κινηθούν για να ρυθμίσουν την τεχνολογία.

Το 2024 θεωρείται η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά που έχει γίνει ποτέ, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 50 χώρες να προσέρχονται στις κάλπες. Είναι επίσης η πρώτη φορά που για την πλειονότητα αυτών που ψηφίζουν, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ευρέως διαθέσιμη στο κοινό.