Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή μιας γυναίκας και του 3 μηνών βρέφους της, αφού τυχαία και χάρη στο φλας του κινητού εντόπισε στο παιδί της μια σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου.

Η 40χρονη Sarah Hedges είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και τον Νοέμβριο του 2022 μαγείρευε στην κουζίνα, ενώ είχε μαζί τον Thomas που ήταν 3 μηνών. Τότε, παρατήρησε μια λευκή λάμψη στο μάτι του, που έμοιαζε με βλέμμα γάτας, οπότε άνοιξε το φλας στο κινητό και τράβηξε φωτογραφίες, με τη λάμψη να εξαφανίζεται.

Ωστόσο, η ιδέα καρφώθηκε στο μυαλό της και την επόμενη τράβηξε νέες εικόνες, μετακινώντας το παιδί από δωμάτιο σε δωμάτιο και πειράζοντας τον φωτισμό, ώστε να βεβαιωθεί ότι η λάμψη δεν ήταν στο μυαλό της, ανέφερε η New York Post.

Τελικά, παρατήρησε στις φωτογραφίες την περίεργη λάμψη και πήγε τον Thomas στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ρετινοβλάστωμα, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου των ματιών που προσβάλλει μωρά και μικρά παιδιά.

Μητέρα κρατάει μωρό και κοιτάει το τηλέφωνο της

Σύμφωνα με το τμήμα Childhood Eye Cancer Trust (CHECT) του Βασιλικού Βρετανικού Νοσοκομείου, βασικό σύμπτωμα είναι μια περίεργη λάμψη στο μάτι, που μπορεί να εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φωτισμό στο χώρο. Χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος του CHECT, Richard Ashton, ανέφερε πως «τα συμπτώματα μπορεί να είναι αρκετά ανεπαίσθητα και τα παιδιά συχνά φαίνονται καλά από μόνα τους, γεγονός που μπορεί να δυσχεράνει τη διάγνωση. Σε λίγο λιγότερο από τις μισές περιπτώσεις, ένα παιδί πρέπει να αφαιρέσει το μάτι ως μέρος της θεραπείας του».

Ο μικρός λοιπόν, έκανε αμέσως έξι κύκλους χημειοθεραπείας από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Μάιο του 2023, ενώ τώρα βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης, χωρίς να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

«Ευτυχώς, στην περίπτωση του Thomas τα συμπτώματα αναγνωρίστηκαν εγκαίρως και μπόρεσε να λάβει θεραπεία», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε πως «όταν άκουσα ότι έχει καρκίνο, φοβήθηκα μήπως πεθάνει. Ήθελα να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνούσα αμέσως».